İndirim!

Kavramlarla Ramazan

100,0033.3% İNDİRİM

Satıcı: Minhâc Yayınları

Açıklama

Ramazan, Kur’ân’ın kendisinde indirildiği mübârek ve yüce bir aydır. On bir ayın en kıymetlisi ve bereketlisidir. Rahmet ve mağfiret ayıdır. Cennet kapılarının açıldığı, nice günahkarların affedildiği aydır. Cehennem kapılarının kapatıldığı, şeytânların ve ifritlerin bağlandığı aydır. Nefislerin terbiye edildiği, Allâh’u Teâlâ’ya yakınlaşma yolunda hızlıca mesafe alındığı aydır. Takvâ erlerinin, mücâhidlerin ve cömertlerin, zâkirlerin ve âbidlerin ganimet bildikleri aydır. Fethin, İslâm nûruyla aydınlanan kalblerin izzet ayıdır. Küfrün kendi karanlığına mahkûm edildiği hüküm ayıdır. Orucun ve terâvîhin nefisleri terbiye ettiği, zekâtların ve sadakaların fakirlere sevinç olduğu aydır. Nâfilelere farz, farzlara kat kat ecirler verildiği aydır. Bu ay, Rabbimizin bize en büyük hediyelerindendir. O’nun hediyesini kabul edip, zâyi etmeyen kullar ne güzel kullardır.

Kavramlar, zihin dünyâmızın haritalarıdır. İslâmî ilimlerin tüm alanlarında mihenk taşlarıdır. Mânâların yorulmaz taşıyıcıları, kendilerine teveccüh edenlerin sâlih muallimleridir. İlim semâmıza ilk asırlardan başlayarak ışık tutan kandillerdir. İslâm âlimlerinin sonrakilere bıraktığı pahası biçilemeyen büyük mirâstır. Kavramları Ehl-i Sünnet menheci üzere öğrenip, gerekleriyle amel eden kullar ne güzel kullardır.

Ramazan ayını kendisiyle doğrudan bağlantılı kavramlarla öğrenmek ise hem Ramazan’ı hem de bağlantılı olduğu kavramları daha iyi idrak etmek ve ihyâ etmek için elzemdir. “Minhâc Dergisi” yazarları olarak bizler, bu amaca hizmet etmek için birbirinden önemli kavramlarla Ramazan ayını işledik. Ramazan ayını, tevhîd ehli değerli yazarların kalemiyle ve sahîh menhecin birbirine bağladığı kavramlarla okuyucularımıza sunmaya çalıştık.

KİTÂBIN MUKADDİMESİ 5

RAMAZAN ve VAHİY / Hakan Emîn 11

RAMAZAN ve İ’TİKÂF / Hakan Emîn 29

RAMAZAN ve TERÂVÎH / Kaan Sâlih 49

RAMAZAN ve KADİR GECESİ / Kaan Sâlih 51

RAMAZAN ve ORUÇ / Üzeyir Hanîf 89

RAMAZAN ve SABIR / Enes Lütfü 113

RAMAZAN ve ŞÜKÜR / Enes Lütfü 131

RAMAZAN ve AHLÂK / Ali Eren 151

RAMAZAN ve ÂDÂB / Ali Eren 163

RAMAZAN ve TAKVÂ / Alaaddin Cihad 177

RAMAZAN ve ÂHİRET / Alaaddin Cihad 195

RAMAZAN ve TEFEKKÜR / İbrahim Yahya 211

RAMAZAN ve İSTİKÂMET / Erdem Onur 223

RAMAZAN ve DUÂ / Ümmü Elif 235

RAMAZAN ve ÂİLE / Ümmü Yahya 251

RAMAZAN ve BAYRAM / Ümmü Musab 269

KİTÂBIN HÂTİMESİ  279

İÇİNDEKİLER 281

Eser Adı: Kavramlarla Ramazan

Yazar: Minhâc Dergisi Yazarları

Yayınevi: Minhâc Yayınları

Tür: İnanç

Dil: Türkçe

Cilt Bilgisi: Karton Kapak

Kağıt Bilgisi: 60 gr/Enzo

Baskı Yılı : 2024

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 288

Kitap Boyutu: 13.5 x 21 cm

ISBN: 978-625-94572-0-8